Säkerhet

Bussarna är hjärtat i hela vår verksamhet och vi sätter stor vikt vid att bussparken är i bra kondition året runt.

Dagens resenärer är oerhört medvetna om vilka krav man bör kunna ställa på säkerhet när det gäller bussresor, oavsett om man reser i tjänst eller är ute på en nöjestripp!

Valet av bussbolag är viktigt och man tittar mer och mer på vilken typ av säkerhet som erbjuds.
För oss på Sydbuss är det en självklarhet att våra resenärer skall kunna luta sig tillbaka och njuta, helt i händerna på våra trygga chaufförer.

Samtliga stolar är försedda med säkerhetsbälten och vi förutsätter att våra resenärer använder dessa. Är det skolbarn vi har i bussen är bälte ett krav vilket också våra chaufförer kommer att påpeka. Vissa bussar flyttar sig inte en meter förrän alla sitter ”bältade” på sina platser.

Våra chaufförer är kvalitetssäkrade vilket innebär att de på alla sätt är utbildade i att kunna ta hand om sina passagerare på ett bra och tryggt sätt. Alkolås anser vi vara en självklarhet och sådana finns installerade i samtliga fordon.

Vi vill att våra resenärer aldrig ens skall behöva fundera kring detta. Ett av de uppdrag som vi anser vara mest meriterande är att vi år efter år fått förtroendet att köra kommunens skolbarn.

Att vi har installerat alkolås samt att det finns bälten på samtliga platser borgar för en trygg och säker resa för barnen.