Rimini Utflykter

Smaka på Rimini

Dag 6, onsdag 5 augusti (Heldag)

Följ med på en smakupplevelse utöver det vanliga… Fantastiska ostar hos Fosse Venturi.

Fossi Venturi buggdes 1994, beläget i den historiska stadskärnan i Sogliano al Rubicone i Via Roma 67.

Detta härliga familjeföretag som var en av de första kryddarna av så kallad ”Pit Cheese”. Här har man sedan 1994 värnat om den historiska sättet att svepa ostarna samt dess smaksättning.

Vår bussfärd fortsätter sedan till Olivgården Paganelli, som är unik i sitt slag och har fått utmärkelsen Italiensk Champion samt vunnit en Oscar för sina produkter. Här får vi lära oss om deras tillverkning och provsmaka några av deras olivoljor. Sedan åker vi den korta sträckan till vingården Case Marcosanti.

Den guidade turen visa oss gården, tillverkningen och deras olika viner. Vi får en mycket elegant

provsmakning av några viner med hemlagade delikatesser, som bröd, färskost och marmelader.’

San Marino

Dag 7, fredag 8 augusti (Heldag)

Varför inte följa med och uppleva republiken San Marino, världens femte minsta land, ligger i den centrala delen av Italien och gränsar till regionerna Emilia-Romagna och Marche. San Marino är, trots sin anspråkslösa storlek på endast 30.000 invånare, en självständig nation. Republiken ligger på berget Titano med en skön utsikt över det kulliga landskapet bara ca. 20 km. från staden Rimini. Över San Marino stad tronar den gamla fästning La Guaita sig upp. Varje år strömmar av flera orsaker ca. 3 miljoner turister till San Marino; dels för att uppleva stämningen i detta lilla, självständiga land, dels för att shoppa. Man handlar nämligen momsfritt i San Marino (den italienska momsen är på 20 %). Och butikernas urval är också präglat av detta; här finner du nämligen massor av märkesvaror såsom exklusiva klockor, väskor, skor och kläder, såväl som cd skivor, dvd, alkohol, matvaror o.s.v

Ravenna

Dag 10, måndag 10 augusti

Ravenna är en riktigt liten småstadspärla. Charmig stad som framförallt vänder sig till den historie- och konstintresserade men även matälskaren hittar mycket gott att njuta av. Staden var en gång huvudstad i det byzantinska imperiet i Italien, och har fortfarande otroliga mosaiker som minner om arvet.

Missa inte Dantes grav eller den lilla grushög där lokalbefolkningen gömde hans urna under andra världskriget så att den inte skulle skadas.

Åker kl. 9.00 från hotellet, Åter vid 16.00

Venedig

Dag 12 onsdag 12 augusti (Heldag)

Allt du har hört om Venedig stämmer! Glid fram i en gondol längs solglittrande kanaler, och upplev den härliga stämningen som råder. Upplev alla de stora sevärdheterna, Dogepalatset, Markuskyrkan, Rialtobron och Suckarnas bro. Märkesfantaster kommer att trivas med den fina shoppingen på Markusplatsen.

Njut av färsk pasta eller läckra bakverk i solen på någon härlig uteservering.

Venedig måste helt enkelt upplevas i verkligheten, så passa på och följ med på en oförglömlig tur..

Åker vid 06.30 och framme vid kl. 10.00